Marie

Marie 20:06 2013-04-29

Vägen till uppskattning och lycka

Mindfulness. Har ni tänkt på hur livet passerar? Bara flyter på likt en älv och vi vet inte var det har börjat, och vi vet likväl heller inte när det slutar. Vi lever i denna ljuva, intressanta ovisshet. Allt blir därför så mycket vackrare, och man uppskattar allt i livet så mycket mer.

IMG_7397

”Be the love you wish to see in your world”

Man vet aldrig när man kommer att ta sitt sista andetag, när man sluter ögonen för sista gången, när åsynen av någons leende förblir den sista gången man har iakttagit det, vaknat till någons röst, fått en vänlig kram, när man sist har känt doften av en vacker blomma, känt vinden svaja i håret och vattnet rinna längs kroppen.

Vi människor kan vara så upptagna och stressade i vardagen och säger att vi inte har tid. Men vad är tid egentligen? Hur mäter man det? Klockor finns, men tid är väl något som har en diffus början och ännu ett otydligare slut. Har ni tänkt på att allt i en stund kan försvinna? Allt vi vet om och allt vi håller kärt. Det är en tanke som håller mig alert i varje fall. Som likt en väckarklocka säger mig att jag ska vakna upp, stanna till och verkligen tänka efter. Allt blir därför så mycket vackrare, man uppskattar det så mycket mer.

Ingenting kommer någonsin vara lika vackert som det är just nu i den givna stunden. Det är i nuet alla våra möjligheter finns. Det är här i nuet som alla våra aktiva val påverkar vår framtid. Du väljer själv om denna resa vi kallar livet ska vara positiv eller negativ. Det är du som väljer takten att gå i och färgerna du ska måla upp din egen värld med. Min värld är rosaskimrande och kärleksfull. Hur är din?

Jag vill även dela med mig av några citat som jag hittade för inte så länge sedan:

”The most precious things in life are for free”, kom ihåg det. Men för att få dem måste vi söka upp dem först. Vi måste lära oss att verkligen se dem och uppskatta. ”To get positive energy, start off by giving positive energy.” 

Vi hörs snart i chatten mina vänner! Stor kram från mig.