Marie

Marie 09:35 2013-04-29

Vackra rödbetor till förrätt

Hej bingovänner!

Nu är det snart valborg och lite mitt i veckan ledigt för många av oss, en perfekt anledning att ställa till med lite fest! Ett enkelt sätt att göra middagen festligare är att bjuda på förrätt. Detta lilla ”knep” tar jag också till mitt i veckan när jag vill att vi sitter lite längre vid middagsbordet, ett sätt att koppla av och varva ner. Det kan vara så enkelt som att servera salladen med en god vinägrett och lite rostade nötter som en förrätt istället för som ett tillbehör till huvudrätten.

Här kommer ett recept på en förrätt som är otroligt god och väldigt vacker tycker jag med rödbetornas intensiva färg.

_DSC2815_rodbetsrosti

 

Foto: Jessica Frej

 

Rödbetsrösti

4 portioner

500g rödbetor, ca 4 st

½ dl maizena

½ tsk salt

smör att steka i

100g valnötter

1 msk honung

100g blå mögelost

2 persiljekvistar

2 msk olivolja eller helst valnötsolja om du har

Skala rödbetorna med potatisskalare. Riv rödbetorna på den fina sidan av rivjärnet. Krama ur överflödig saft (kan sparas och drickas som jucie eller i smootie). Blanda rödbetorna med maizena och salt. Forma till 4 st rösti, (ganska tunna ” plättar”) och stek dem på medelvärme i smör i ca 10-15 minuter. De ska vara lite knapriga på utsidan och mjuka inuti. Grovhacka valnötterna och rosta i en torr stekpanna tillsätt honungen och rör om så att alla valnötter får lite honung på sig. Lägg röstin på en liten tallrik och toppa varje rösti med smulad ost, valnötter, lite persilja och olja, servera direkt.

Smaklig måltid, hoppas vi ses i chatten ikväll!