Marie

Marie 09:34 2015-07-27

Tsatsiki med dill som i Grekland

Hej på er!

Tsatsiki har alltid varit en av mina favorit ”röror” så himla gott till grillat och även att dippa bröd i. När jag var i grekland första gången när jag vad 12 år och senast när jag var 17 år så blev jag båda gångerna lika förvånad för de var dill i tsatsikin, de hade jag aldrig fått här hemma. Men det tog inte många dagar innan jag var kär i den kombinationen, fräscht och friskt med dill i tsatsikin, så nu gör jag alltid så, här är receptet.

_DSC7836_tzaziki

Tsatsiki

1 gurka

1/2 tsk salt

1-2 vitlöksklyftor

1/2 citron, saften

1/2 kruka finhackad färsk dill

5 dl grekisk yoghurt

1 msk olivolja

Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet och lägg den i en sil, strö över saltet och låt stå och rinna av i minst 30 minuter.

Blanda ihop övriga ingredienser och tillsätt den avrunna gurkan. Förvara i kylskåp till servering.

Klicka här för att komma tillbaka till Bingo!

Klicka här för att komma tillbaka till Skraplotterna!