Marie

Marie 14:17 2013-09-30

Veckans recept & chattävling!

Hej mina vänner!

Idag är jag verkligen gladtrött. I morse besökte jag och min kollega Maria Nyhetsmorgon för att bjuda på glutenfria tårtor ur vår app. Klippet kan ni se här om ni är nyfikna:). När man är med i nyhetsmorgon så behöver man gå upp riktigt tidigt, taxin hämtade oss 05.20 och sen dess har det varit full ös! Men det är ju verkligen bara roligt, förutom att man blir väldigt trött:)

Jag ska försöka ta en snabb tupplur så jag håller mig vaken i kvällens chattshow. Det är nämligen lite extra på gång ikväll. Jag kommer att lotta ut tre exemplar av min och Marias bok ”Nytt bröd – baka gott utan gluten”. Man kan max vinna 1 bok per person och som vanligt måste man ha en bricka i spelet för att vara med och tävla. För att vinna ska man snabbast svara rätt på chattfrågorna. Jag säger så klart till innan så ni har tid att köpa bricka och så för att vara med och tävla.

Vi ses i chatten klockan 19.00

_DSC5252_chorizo

 

Foto: Jessica Frej och Martin Arthur Jensen

Butternut med chorizo fresco och getost

Det här är verkligen en favoriträtt, tänk bara på att köpa korv av så god kvalité som möjligt för att rätten ska komma till sin fulla potential.

4 port.

1kg butternutpumpa

1-2 klyftor vitlök

olivolja

salt

peppar

400 g chorizo fresco, färsk chorizo

60-100 g baby spenat

1 litet huvud rosé sallad

1 näve pumpa kärnor

50 g chevrette, hård getost

finhackad persilja

Sätt ugnen på 200 grader. Dela pumpan i mindre klyftor, ju mindre bitar och lägg på en plåt. Ringla över olivolja, salt och peppar och lägg ett par vitlöksklyftor på plåten, låt skalet sitta kvar. Baka i ugnen i ca 20-40 minuten beroende på pumpa bitarnars storlek. Pumpan ska vara helt genommjuk när den är klar, precis som när man gör klyftpotatis.

Stek under tiden chorizon, det är viktigt att den blir genomstekt så ha bara på medelvärme. Skiva osten i små bitar och finhacka persiljan.

Lägg upp på tallrik eller stort serveringsfat med spenat och sallad i botten. Skalet på pumpan är inte så gott att äta men lätt att få av när den är tillagad. Toppa allt med ost och persilja. Smaklig måltid!