Marie

Marie 20:21 2016-01-25

SOS-Barnbyar i Marocko

Jag har även tidigare berättat för er att jag har fått äran att besöka en av många SOS-Barnbyar som Svenska PostkodLotteriet skänker pengar till våren 2009. Ett besök som jag bär med mig och som jag gärna vill berätta om igen eftersom SOS-Barnbyar är världens största organisation som tar hand om barn som saknar en familj. Varje barn förtjänar att få all trygghet och kärlek som finns i världen.

marocko3

Barnbyn ligger strax utanför Marrakech i Marocko. Själv tyckte jag att det var en magisk plats, ett paradis för barn där de kan känna sig trygga och få en bra start i livet. Rosorna fick jag av en underbar liten flicka på SOS-Barnbyar som de själva planterar på sin gård.

SOS-Barnbyar har funnits i Sverige sedan år 1972. Det är en internationell välgörenhetsorganisation där för närvarande 500 barnbyar finns i 132 länder. De hjälper hundratusentals barn världen över att få en kärleksfull tillvaro och uppväxt. Där har de sina skolor, fritidsaktiviteter och förbereds inför vuxenlivet.

marocko

På plats i barnbyn en solig vårdag tillsammans med bästa Elias som också var med.

Jag känner mig otroligt stolt över att få jobba här och tillsammans med er bidra till att göra världen där ute bättre. Vi på PostkodLotteriet är oerhört stolta över att ha SOS-Barnbyar som en av våra många förmånstagare. Det är tack vare er som spelar hos PostkodLotteriet som vi har kunnat dela ut över 141 miljoner kronor till organisationens utvecklingsarbete sedan år 2008.

Tack till er alla som är med och bidrar!

 

Vill du lära dig mer om de olika förmånstagarna vi stödjer? Klicka här!

Klicka här för att komma tillbaka till Bingo