Marie

Marie 16:16 2014-11-27

Oscar från WaterAid säger hej!

Snart kan du chatta med Oscar från WaterAid. Mellan kl 17-19 besvarar han alla dina frågor i ChattShow!

 

Oscar heter jag och arbetar med insamling på den livsviktiga organisationen WaterAid. Under de tre år jag varit hos WaterAid har jag tillsammans med mina kollegor försökt engagera svenska folket i något som vi alla tar för givet – nämligen rent vatten och toaletter. Visst går arbetet framåt, men det finns fortfarande mycket kvar att göra.

Vi vet alla att man behöver vatten för att överleva, men faktum är att hela 748 miljoner människor i världen fortfarande inte har rent vatten att dricka och otroliga 2,5 miljarder människor saknar en toalett att gå till. Utan tillgång till rent vatten och sanitet hamnar människor i en ond cirkel av fattigdom och sjukdom som är svår att ta sig ur. Att toaletter är nödvändiga för att ta hand om vår avföring är lätt att förstå – men de bekämpar även våld, vilket jag gärna berättar mer om i chatten i kväll.

För att se till att fler människor får tillgång till rent vatten har vi i år gjort det möjligt för svenska folket att ge bort rent vatten i julklapp till nära och kära i vår alldeles nya gåvoshop ”Varje droppe räknas”. I gåvoshopen kan man beställa vattendroppar som räddar liv. Du får ett fint gåvobevis att lägga under granen eller skicka digitalt som en julhälsning. Gåvoshopen hittar du på vår hemsida wateraid.se.

 

600x600_Facebook_Chattshow_WaterAid_v2

 

Oscar wateraid

 

Klicka här för att komma tillbaka till Bingon!