Marie

Marie 13:36 2013-12-30

Nyårsdesserten!

Första gången jag åt mandarinsoppa var hemma hos min vän Louise. Vi gjorde de på alla överblivna mandariner från julen, helt perfekt. Denna eleganta och smarriga dessert passar perfekt till nyår.

_DSC5515_mandarin

 

Foto: Jessica Frej och Martin Arthur Jensen

Iskall mandarinsoppa med vit chokladparfit

4 port

Mandarinsoppa

3 dl mandarin juice, el clementin. Godast om du pressar själv.

1 dl vittvin eller mousserande

1 vaniljstång

2 msk socker

1 gelatinblad

 

Parfit

1 ägg

2,5 dl vispgrädde

100 g vitchoklad

.

Blötlägg gelatinbladet.

Koka upp vin, vaniljstång och socker.

Vispa ner gelatinbladet så det löser sig.

Häll i mandarinjuicen och ställ i kylskåpet.

 

Smält den vita chokladen och ½ dl grädde på låg värme i micron eller över vattenbad.

Låt svalna lite men inte stelna.

Vispa resten av grädden fast i en egen skål.

Vispa upp ägget så det blir luftigt och vispa ner det i den något avsvalnade chokladblandningen.

Dela upp blandningen i 4 glas och ställ i frysen i ca 4 timmar.

Ta ut glasen och fyll upp med mandarinsoppan och servera.