Administrator iGoMoon 16:24 2013-10-31

Månadens sista utmaning

Ja, då har nästan alla löv fallit och imorgon går vi in i den definitiva höstmånaden. Det är halloween, lovet går emot sitt slut och nu är det transportsträcka fram till 1 advent då det är dags att börja förbereda sig för julen. Varför inte passa på att göra denna novembermånad till den mest aktiva och hälsofokuserade du någonsin haft? Tänk att känna sig pigg och stark inför julen istället för sliten och trött?! Att kunna njuta av lussebullar glögg o pepparkakor med gott samvete?! Visst låter det som en super-plan?!Ni får nu sista chansen att vara veckans hurtbulle och vinna en fin cykel. En sista enkel övning att med fördel utföra tillsammans med de tidigare och att kombinera med raska promenader eller kanske en simtur i närmsta badhus.

Hitta mer information om tävlingen här: http://bingoblogg.postkodlotteriet.se/halso-tema-hela-oktober-5-cyklar-att-vinna/

 

Knäcirklar.  Den här övningen har många fördelar. Den ökar cirkulationen och öppnar upp tajta höfter, stabiliserar bålen, stärker fötterna och förbättrar balansen. Börja gärna med att ta lite stöd med ena handen till en början och sträva så småningom efter att utföraden helt utan stöd när du märker att balansen blivit bättre.

Stå upprätt med bästa tänkbara hållning. Lyft ena knäet upp till 90 grader. Rita sedan stora cirklar med knäet. 10 varv åt ena hållet och 10 varv åt andra. Byt sedan ben. Gör övningen morgon och kväll. Du kommer snabbt känna hur bra det känns i framförallt höfter och rygg. Hej o hå, rulla på!

ovning5a

ovning5b