Marie

Marie 09:55 2017-03-31

Lax med getost och nötter

Här kommer ett riktigt smarrigt recept till alla er laxälskare där ute 🙂

Snabbt, gott, enkelt och passar perfekt till både lunch och middag.

 

_DSC4084_lax

Lax med nötter och getost

2 port.

350 g färsk laxfilé utan skinn

100 g getost, chevré. Ta bort ”kanterna”

1 dl blandade nötter ex. pinje, valnöt.

2 msk sultan russin

1 tsk honung

olivolja

½ dl pumpakärnor

salt och peppar

 

Sätt ugnen på 100 g.

Ta en ugnsfast form och häll olivolja i botten och strö över pumpakärnorna. Detta gör att laxen inte fastnar i botten på formen.

Skär några ”fickor” i laxen och peta ner getosten där.

Finhacka russinen.

Lägg russin och nötter på laxen.

Ringla över honungen.

Salta och peppra

Ställ formen i ugnen i ca 40 minuter, till innertemperaturen är ca 45 grader.

Flytta formen högre upp i ugnen och slå på grill effekt i 2 minuter så nötterna får lite färg.

Servera med en härlig sallad eller en god grönsakspaj.

 

Klicka här för att komma tillbaka till Bingon!