Marie

Marie 08:42 2015-06-29

Kycklingburgare

Hej på er!

Idag är jag ute på inspelning så jag och Sandra har bytt pass, så på onsdag chattar jag med er istället och ikväll håller Sandra låda 🙂

Denna vecka bjuder jag på ett riktigt toppen recept, detta är något jag gjorde för första gången för någon vecka sen och både jag och min sambo blev helt kära i den här burgaren. Riktigt mycket smak av vitlök och chili i burgaren och sen en otroligt god dressing och en hög med koriander gör denna burgare till vår sommarfavorit. Jag brukar alltid ha vanligt rostat formbröd till burgare för jag tycker det blir precis lagom mycket bröd.

_DSC7174_kycklingburger

Kycklinghamburgare

6 st

Burgare:

800 g kycklingfärs

1, 5 tsk salt

2 pressade vintlöksklyftor

1 tsk tabasco

1 finhackad gul lök

½ tsk svartpeppar

1 dl vispgrädde

rikligt med smör att steka i

 

Dressing:

2 dl majonäs

2 dl creme fraiche

1 tsk curry

2 msk mango chutney

 

Tillbehör:

Formbröd

Ost

Sallad

Färsk koriander

Tomat skivad

 

Blanda ihop ingredienserna till burgarna.

Hetta upp rikligt med smör i en panna.

Forma smeten till sex stycken runda hamburgare, ha blöta händer så går det lättare och lägg de direkt ner i stekpannan med smör.

Stek på medelvärme ca 4 minuter på varje sida.

Vänd helst bara en gång så de hinner få rejält med färg innan du vänder.

När de är klara toppa med ost och låt de ligga kvar i pannan på eftervärme till osten smält lite.

 

Rosta brödet

 

Rör ihop ingredienserna till dressingen och låt stå några minuter.

 

Bygg ihop burgaren med bröd, dressing, kycklingburgaren, grönsaker och korianderblad.

Klicka här för att komma tillbaka till Bingo!

Klicka här för att komma tillbaka till Skraplotterna!