Marie

Marie 09:45 2015-10-05

Jordärtsocksoppa

Detta är kanske världens godaste soppa! Den ser inte mycket ut för världen, men oj vad god den är. Servera som förrätt eller huvudrätt i sällskap av lite gott bröd och kanske toppa med knaperstekt sidfläsk.

_DSC8808_jordartskoksoppa

Foto: Martin Jensen

Jordärtsocksoppa 4 port

400 g jordärtsocka

2 potatisar, mjölig sort

1 litet svenskt äpple

2 schalottenlökar

1 vitlöksklyfta

20 g smör

7 dl hönsbuljong

1 dl vitt vin

2 dl vispgrädde

salt

tryffelolja ½-1 tsk

 

Skala skockorna, potatisen, äpplet och löken.

Delna ner skockorna, potatisen, äpplet i kuber och hacka löken.

Fräs skockorna, potatisen, äpplet, och löken i en kastrull i smöret i några minuter.

Häll på buljong, vin och grädde.

Låt koka utan lock i ca 30 minuter så skockor och potatis blir mjuka.

Mixa soppan slät.

Smaka av med salt.

Droppa ner lite tryffelolja, Var försiktig det ger mycket smak.

Servera!

Klicka här för att komma tillbaka till Bingon!