Marie

Marie 09:30 2015-01-20

Friskis&Svettis gästar ChattShow på torsdag!

På torsdag mellan kl 17 – 19 gästar Friskis&Svettis ChattShow! Tina som arbetar som utvecklingsansvarig på Friskis&Svettis finns redo att svara på alla era frågor och inspirera er.

Friskis&Svettis är en idrottsförening med, ett för idrottsvärlden, ovanligt mål: ett leende. Vår vision är att människor ler när dom tänker på träning. Utan krav, prestation eller pekpinnar. För oss handlar det om att skapa träningsupplevelser som ger en skön känsla, i både kropp och själ. Träning som utvecklar din kropp och som ger dig lust. 

Friskis&Svettis har även bildat en fond där de 108 lokala föreningarna kan söka ekonomiskt stöd för aktiviteter som riktar sig till barn upp till 10 år i någon av de tre grupperna ovan. Satsningen har gjort skillnad för barn runt om i Sverige. Lärarna på Örtagårdens särskola i Rosengård i Malmö har kunnat utbilda sig till rörelseinspiratörer och barnen som har funktionsnedsättningar har tillsammans med sina föräldrar fått delta i Röris-aktiviteter. I Karlskrona och Ronneby har barn som bor i socioekonomiskt utsatta områden fått möjlighet att prova på olika träningsformer under skoltid. Ett annat exempel är Friskis&Svettis Sollentuna som fått möjlighet att utveckla jympa för familjer som har barn med intellektuella funktionsnedsättningar och kunnat bjuda på träningspass på söndagarna. Och i Skellefteå har 400 barn i socioekonomiskt utsatta delar av kommunen fått uppleva rörelseglädjen i dans. Mass som leder passen har egen erfarenhet av en ekonomiskt tuff tillvaro när han som ung försörjde sig som dansare i Tanzanias huvudstad Dar es Salam.

 

Missa inte ChattShow på torsdag 17-19!

 

Friskis-och-Svettis_Facebook