Marie

Marie 09:00 2016-10-28

Smarrig pumpasoppa

Alla helgons afton närmar sig och vad passar bättre då än en smarrig pumpasoppa i höstrusket? 🙂

Vi bjuder på ett enkelt, snabbt och smarrigt recept på pumpasoppa. Perfekt till förrätt som varmrätt.

_DSC4071_soppa

Foto: Martin Arthur Jensen

Pumpasoppa

1 gul lök

2-3 vitlöksklyftor

1 kg butternutpumpa. Skalad och delad i mindre bitar.

40 g smör

4 dl torr äppelcider

1 liter god kycklingbuljong

2 dl vispgrädde

salt och peppar

 

Till servering

 

Hacka lök och vitlök, det behöver inte finhackas då soppan kommer att mixas senare.

Svetta lök och vitlök i smör i en stor kastrull.

Lägg i pumpan.

Häll på cider, buljong och grädde.

Låt koka till pumpan är helt mjuk, inte under lock.

Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

Servera med pumpakärnor.

 

Smaklig spis!

Klicka här för att komma tillbaka till Bingon!