Marie

Marie 09:30 2017-09-01

Dragonkyckling

Behöver du lite inspiration till middagsmåltiden? Här kommer ett gott och superenkelt recept på dragonkyckling. Detta passar såväl vardag som fest och till både pasta, potatis och ris.

_DSC4114_kyckling

Foto: Jessica Frej

Kyckling med dragonsås

2 pers

 

ca 500 g kyckling, gärna kycklingklubbor det ger mer smak.

Salt och peppar

30 g smör

1 gul lök finhackad

3 vitlöksklyftor finhackad

2 dl vitt vin/vermouth

2 msk torkad dragon

4 dl kycklingbuljong

1, 5 dl vispgrädde

1 dl creme fraiche

 

salta och peppra kycklingen.

Stek den gyllene i smör.

Lägg i lök och vitlök och låt den svettas några minuter.

Slå på vin, buljong, dragon och grädde.

Låt koka i ca 30 minuter till kycklingen är genomstekt.

Ta upp kycklingen och vispa ner creme friachen i såsen, låt det bli varmt och lägg tillbaka kycklingen.

Servera med potatis, pasta eller ris.

Hoppas det smakar!

 

Klicka här för att spela Bingo

Klicka här för att skrapa skraplotter