Marie

Marie 09:00 2018-01-12

Din egen nötbar

Hej på er i snövädret!

Denna vecka kommer ett tips till alla vintersportare, nämligen hur man gör en egen nötbar som är perfekt när man behöver extra energi i skidspåret. Den torkade frukten och chokladen gör att man får snabb energi och nötterna gör att man också håller sig mätt en stund. Det går givetvis bra att anpassa receptet efter vad du har i skåp och lådor. Jag gissar att många har både nötter och torkad frukt kvar från julbaket.

 

_DSC5919_bar

Egen nötbar

150 g choklad

10 g kokosolja

50 g hasselnötter

50 g pumpakärnor

50 g solroskärnor

50 g jordnötter

40 g torkade aprikoser, klippta i mindre bitar

40 g gula russin

40 g tranbär

 

Smält choklad och kokosolja över vattenbad eller i micro.

Häll i frukt och nötter.

Blanda ordentligt.

Bred ut alltsammans i en form klädd med bakplåtspapper.

Lägg ett papper till ovan på och tryck till så det blir slätt.

Låt stelna i frysen och skär sen i lagom stora bars ca 6 st.

 

Klicka här för att komma tillbaka till bingon!