Marie

Marie 07:15 2014-12-29

Croque monsieur, på julskinkan

Har du massor av julskinka kvar? Perfekt då är det hög tid att svänga ihop den godaste av varma mackor, nämligen en croque monsieur! Det finns olika sätt att göra på, jag tycker denna variant med bechamelsås är godast :). Nu mellan dagarna tycker jag man bara ska försöka ta det lugnt, mat som är lättlagad, film i soffan, godis och julmust. Det är jul för mig!

Vi ses i chatten klockan 17.00!

 Croque monsieur

2 skivor gott bröd

2 tjocka skivor kokt skinka, exemepelvis julskinka.

50 g riven ost, gärna gruyère

Dijonsenap

Grönsallad till servering

 

béchamelsås:


1 msk smör

2 tsk maizena majsstärkelse

200 g mjölk

1 nypa riven muskot

1 nypa salt

vitpeppar

50 g riven ost gärna gruyére

dijonsenap

 

Sätt ugnen på 230 grader

Gör behamelsåsen genom att smälta smöret i en kastrull med maizena.

Häll i mjölken, salt, peppar och muskot.

Låt koka till de tjocknar.

Ta av från värmen och rör ner osten.

Bre bechamelsås på brödet. Lägg på skinka och bre på lite dijon.

Toppa med riven ost.

Grädda i ca 5 minuter så mackan får fin färg.

Servera med en blandad grönsallad och sväng ihop en salladsdressing med dijon, vinäger och olivolja.

Klicka här för att komma tillbaka till Bingon!