Marie

Marie 15:06 2015-02-19

Chatta med Ulrika från Hjärt-Lungfonden ikväll!

Hej!

Jag heter Ulrika Jakobsson och är projektledare på Hjärt-Lungfonden där jag ansvarar för kampanjen ”Alla Barnhjärtans Månad” som genomförs i februari där vi samlar in pengar till forskning om barns hjärtsjukdom.

Hjärt-Lungfonden är en oberoende organisation som samlar in och delar ut pengar till speciellt utvald svensk hjärt- och lungforskning. Vårt mål är att besegra vår tids stora folksjukdomar hjärt- och lungsjukdom.

Många tror att det bara är äldre personer som drabbas av hjärtsjukdom men det är fel. Varje år föds ungefär 1000 barn med hjärtfel i Sverige vilket motsvarar tre barn varje dag. På 1960-talet överlevde ca 60 procent av barnen med medfödda hjärtfel men idag överlever mer än 95 procent och det kan vi tacka forskningen för. 50 barn som föds med hjärtsjukdom dör dock innan de når vuxen ålder och för att kunna hjälpa fler barn behövs mer forskning. Vårt mål är att alla allvarliga hjärtfel ska upptäckas och åtgärdas i tid så att hjärtsjuka barn får ett bra liv både som barn och vuxna.

Jag är stolt över att få arbeta med något som bidrar till att hjälpa de hjärtsjuka barnen och minska deras lidande. Hjärt-Lungfondens verksamhet är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag. Om du vill vara med tar vi tacksamt emot en gåva på plusgironummer 909192-7. Du kan även sms:a BARN till 72901 för att skänka 100 kr eller gå in på vår hemsida, www.hjart-lungfonden.se, för att läsa mer.

Ser fram emot många frågor ikväll, vi ses i chatten kl 17-19!

 

Facebook_Chattshow

 

//Ulrika