Marie

Marie 13:03 2015-02-05

Chatta med Lars från Friends ikväll!

Mellan kl 17-19 kan du chatta med Lars från Friends.

Hej!

Sedan tre år tillbaka är jag Generalsekreterare på Stiftelsen Friends som jobbar mot mobbning. Det är ett jobb som jag tycker otroligt mycket om för jag har på olika sätt jobbat för barns rättigheter de senaste tio åren. Innan jag kom till Friends så arbetade jag som Barn och Elevombud vilket innebär att jag mötte många unga som hade blivit utsatta för mobbning, som BEO var det mitt jobb att driva skadestånd åt dem och se till så de fick återupprättelse. På Friends arbetar vi förebyggande för att mobbningen inte ska ske – så att inget barn ska behöva anmäla till BEO. Vi tycker inte att något barn ska behöva vara ensamt, utsatt eller mobbat. Det är ett högt mål såklart, men vi märker att det går att göra skillnad ute i skolor. Vi ser det varje dag, jobbar man målmedvetet och engagerat så går det att minska mobbningen.

När jag inte jobbar så gillar jag att umgås med min familj, jogga eller läsa en bra bok. En av mina favoritförfattare är Chimamanda Ngozi Adichie. Kom gärna in och chatta med mig i kväll!

 

Friends 1