Marie

Marie 18:40 2013-12-27

Brietårta

Jag älskar denna brietårta. Första gången jag åt det var för ca ett år sedan och då var det min granne Linda som bjöd på det. Ofattbart gott! Då åt vi det lite som vickning en sen kväll, helt perfekt! Kanske kan vara något att servera efter tolvslaget på nyår när man kommit in och är lite småfrusen. Annars passar det perfekt istället för ostbricka eller som för att fullända ostbrickan.

_DSC5738_brietorta

Foto: Jessica Frej och Martin Arthur Jensen

Brietårta

1 liten brieost

1 dl farinsocker

1 msk vatten

1 näve hasselnötter

1 näve valnötter

1 näve torkade aprikoser och russin

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Värm farinsocker och vatten i en kastrull och låt koka ihop i ca 5 minuter.

Lägg nötterna och den torkade frukten i sockerblandningen och rör runt.

Lägg brieosten i en ugnsfastform och lägg nötterna, frukten och sockerblandningen ovanpå.

Ställ in i mitten av ugnen och baka i ca 15-20 minuter så osten blir helt mjuk och lite varm men inte rinner iväg.

Servera med kex eller bröd.