Marie

Marie 11:50 2014-10-30

Bosse specialist inom reumatologi gästar chatten ikväll!

Hej Bo Ringertz heter jag, docent och överläkare i reumatologi.

Min bakgrund är följande; Jag disputerade 1985 med en avhandling som handlade om vita blodkroppars betydelse för inflammationsreglering och blev därmed docent 1991. Som chefsläkare verkade jag på Karolinska universitetssjukhuset under åren 1999-2005.

Under många år har jag varit en del av Reumatikerförbundet. Jag sitter fortfarande som adjungerad i förbundsstyrelsen och är delaktig i olika projekt. Exempelvis är jag behjälplig med att starta en patientförening i Sri Lanka. Jag satt även som ledamot i SLE-gruppen redan från start och så länge den gruppen fanns som en egen del av Reumatikerförbundet.

Ett specialintresse för mig är komplementära behandlingar. Jag var ordförande i Reumatikerförbundets alternativmedicinska grupp vars uppgift var att ta fram bra konsumentvägledning. För mig är det viktigt att granska de komplementära behandlingar som finns för att gallra fram sådant som är ofarligt i samband med olika sjukdomar eller behandlingar, samt sådant som rent av har sin grund i ekonomisk vinning.

Nu är jag pensionär och tycker nog att jag har lite mer fritid… Jag arbetar fortfarande som reumatolog och överläkare med mottagning på KS Solna. Dessutom sitter jag i ett antal stiftelser där han bedömer forskningsansökningar för utdelning av forskningsanslag. Jag är också involverad i projektet NKS, Nya Karolinska Sjukhuset. Min uppgift är att se till att planeringen av vården sker på ett riktigt sätt, det vill säga att mottagningar och avdelningarna räcker till för att vården ska fungera på ett bra sätt.

Hoppas ni har massor med frågor till mig, vi ses i chatten ikväll 17.30-19!

 

460x300_BingoLobby_Bosse_Chattshow

 

Bosse och Kicki reumatikerförbundet

Kicki & Bosse från Reumatikerförbundet

 

Klicka här för att komma tillbaka till Bingon!