Marie

Marie 09:24 2013-08-06

Astrolog avslöjar hemligheterna bakom lyckotal

Brukar du ha tur med vissa tal i spel? Då är du inte ensam. De flesta av oss har några turnummer på lut. Tron att vissa siffror har en påverkan på våra liv har faktiskt existerat så länge människan har kunnat räkna.

I en undersökning beställd av Postkodlotteriet visade det sig att 7 är det vanligaste lyckotalet bland Sveriges män. Siffran 7 anses för övrigt vara ett lyckonummer i de flesta kulturer världen över. Bland Sveriges kvinnor är det vanligaste lyckotalet 13 – vilket kan verka underligt då det i många kulturer anses bringa otur. Det skiljer sig även åt i åldrarna – bland yngre är lyckotalet 8 och bland äldre är talet 7.

– Tron på talens mystik och symbolik kallas numerologi och har studerats i över 5 000 år, säger Allas astrolog Li Larsson. Det finns olika sätt att hitta turnummer, man kan till exempel använda sig av numerologi, astrologi eller Feng Shui.

– Ett roligt sätt är att använda sig av sina födelsedatum och räkna ihop alla siffrorna i sitt födelseår, månad och dag. Till exempel: 1961-03-14 = 25. Man bryter ner siffrorna till ental, 2+5 = 8. Det tal mellan 1 och 9 man får fram kallas ”livsvägen” och varje sådan har sina turnummer och turveckodagar. Din livsvägs nummer är ett turtal, men också alla nummer som kan brytas ner till detta. Exempel: livsväg 8 har 8, 17, 26, 35, 44, 53, 62, 71, 80, och 98 som turnummer. Om detta kan man läsa i boken ”Numerologi” av Glynis McCants. Den som har livsväg 5 anses för övrigt som mer tursam än andra, säger Li.

Vill göra det enkelt för sig kan man lägga en lapp med en 8:a på i plånboken eller på skrivbordet. Det är nämligen ett tal som enligt numerologin drar till sig pengar. Har man haft särskild tur med sig tidigare kan man använda sig av samma klockslag eller veckodag som lyckotal.

– Med hjälp av Feng Shui kan man använda sig av ett annat system, då räknar man ut sitt ”personliga energimönster” och till varje mönster hör specifika turtal – men också oturstal. Om detta kan man läsa i boken ”Feng Shui – hur du använder Feng Shui för att finna hälsa och harmoni” av Lam Kam Chuen, säger Li.

Li Larsson tror dock själv mest på de nummer som man valt på intuitiv väg och som man behåller hela livet.

– Man kan helt enkelt känna efter vilka nummer man vibrerar bäst mot under en viss period eller spel. Dessa nummer laddar man själv och de kan med tiden bli särskilt verkningskraftiga.

Men finns det turtal finns det även oturstal. Det mest laddade oturstalet är utan konkurrens nummer 13.

– Ursprunget tros vara att det på 1700-talet cirkulerade en historia om en kvinna som drabbades av en förbannelse. Hon skulle smittas av sjukdom nästa gång hon blev den 13:e gästen vid en bjudning. En del tror att det härrör från Jesus sista måltid då det fanns 13 personer kring bordet. Det fanns också 13 personer kring korset då han korsfästes. I länder som Italien och Kina är dock nummer 13 ett lyckotal, säger Li Larsson.

I ANNONSSAMARBETE MED