Marie

Marie 12:28 2014-09-29

Varm choklad som present

I helgen är det Bak och Chokladfestivalen på Stockholmsmässan. Jag och min kollega Maria ska vara där hela helgen och ha en egen monter där vi ska baka kakor och signera böcker hela helgen. Det ska bli superkul och jag är till och med lite pirrig för det är första gången vi har en egen monter på en mässa och det ska bli superspännande.

Har man inte möjlighet att gå på festivalen men älskar choklad så har jag ett jättebra tips, detta kan man göra till sig själv eller ännu bättre ge bort i present.  Kanske är det någon som redan planerar för julklapparna? En perfekt ”istället för en blomma grej” när man ska på fest.

_DSC4059_chokladdryck

Foto: Martin Arthur Jensen

Varmchoklad

4-6 koppar

100 g mörkchoklad

1 msk neutral rapsolja

små snapsglas, gärna engångs

Valfri smaksättning: kanel, kardemumma, chili, strössel, flingsalt

  • Styrk insidan av glasen med ett tunt lager rapsolja.
  • Smält chokladen i micro eller i ett vattenbad.
  • Häll chokladen i glasen, låt stå 10 minuter.
  • Strö över smaksättning och ställ glasen i kylen.
  • När de stelnat ploppa ur dem ur glasen och lägg i fin ask eller påse för att ge bort.
  • När du eller den som får chokladen ska servera den, lägg chokladen i en kopp och slå på kokhet mjölk, rör tills chokladen har smält och blandat sig med mjölken.

Ps: Missa inte chatten ikväll, jag kommer tävla ut min och Marias nya bok Nytt fikabröd! Regler och Villkor hittar ni HÄR. 

Klicka här för att komma tillbaka till Bingon!