Marie

Marie 08:47 2013-05-27

Sommarsol och en iskall drink

Rabarber är något som många av oss har i trädgården och visst är det hur gott som helst med nybakad rabarberpaj toppad med lite vaniljglass. Men man kanske vill variera sig lite och göra något annat ibland. För någon vecka sedan i chatten fick jag frågor om vad man skulle göra med alla rabarberna. Här kommer mitt bästa tips. En riktigt god drink. Vill du göra en alkoholfri variant, hoppa bara vaniljvodkan. När du tröttnat på denna drink (tror inte det går men ändå) så kan man testa att bara göra själva rabarberpurén och hälla ett par matskedar i champangeglasen och sen toppa med mousserande vin.

_DSC3146_rabarber

Foto: Jessica Frej

Rabarberdrink

-helt klart sommarens bästa drink. Servera iskall till gästerna som väntar i solen. Gott sött drinktilltugg är mandelbiscotti.

4-6 glas

350g rabarber

2-2,5 dl strösocker beroende på hur syrlig rabarbern är

1 tsk vaniljsocker

2-3 dl kallt vatten /kolsyratvatten

1 msk grenadin

6 cl vaniljvodka

ev. citron/lime och strösocker till dekoration

ev. isbitar

Skala rabarbern och dela slanta ner den i centimetertjocka skivor. Koka rabarbern mjuk med socker, vaniljsocker och vatten det tar ca 5-10 minuter. Mixa rabarberna till en slät puré. Häll purén genom en sil så att du får bort de mesta ”rabarbertrådarna”. Ställ nu purén i kylskåp tills den är helt kall. Blanda purén med vaniljvodkan och grenadin, tycker du att den är lite tjock, späd med iskallt vatten. Jag föredrar när den är lite tunnare än en smootie i konsitensen. Häll upp i fina glas och servera.

–  Vill du ha sockerkant på glasen så dra en citron-/limeklyfta över kanterna och doppa sen kanterna på glaset i socker. Lättast är att hälla ut strösocker på ett litet fat. 

Klicka här för att komma tillbaka till Bingo!

Klicka här för att komma tillbaka till Skraplotterna!